Beter banket verkopen

Doel van de training
  • Uw verkoopteam krijgt meer kennis over banketproducten en -productie
  • Uw verkoopteam geeft beter advies aan klanten over banketproducten
  • Uw verkoopteam onderscheidt zich door een professionele houding

Locatie

Deze training wordt gegeven bij u in de bakkerij.

Duur

De training duurt 3 tot 3,5 uur inclusief een korte pauze.

Verkooptraining voor winkelteams

Klanten willen steeds meer weten over banketproducten. Zij willen genieten van lekkere producten maar ook weten wat ze kopen. Juist van verkoopmedewerkers bij een speciaalzaak wordt meer kennis verwacht van het product, het assortiment maar ook van het productieproces. In de praktijk blijkt echter dat de kennis van deze zaken niet altijd toereikend is. U als ondernemer kunt zich echter wel onderscheiden als uw verkoopteam antwoord kan geven op vragen van uw klanten. De training 'Beter banket verkopen' ondersteunt uw verkoopteam hierin.

Inhoud

In de training behandelen onze trainers kort de Nederlandse banketmarkt, het consumptiegedrag en trends in banket. Zij gaan in op het verschil tussen de diverse soorten beslagen en degen, verschillen in receptuur en kijken naar welke half- en eindproducten gemaakt worden van de verschillende degen en beslagen. Ook leert uw verkoopteam het verschil tussen slagroom, bavaroise, topping en crème. Uw verkoopteam gaat in uw banketbakkerij aan de slag met praktijkoefeningen. Niets werkt tenslotte zo goed als het zelf ervaren van hoe het is om met de handen in het deeg te staan. Uw verkoopteam gaat naar huis met een zelfgemaakte taart. Bij dit onderdeel komt het vullen, maskeren en decoreren aan de orde.

Leerpunten
  • Inzicht in banketmarkt en bankettrends
  • Kennis van grondstoffen bereidingsmethoden
  • Samenstelling van beslagen, degen en vullingen
  • Praktische kennis bij de verkoop van banketproducten
  • Inzoomen op eigen assortiment of speciale wensen is eveneens mogelijk

Voorbereiding
Voor aanvang van de training nemen onze trainers met u door welke producten en bereidingswijzen worden behandeld tijdens de training. Ter voorbereiding van de trainingsavond vragen zij u een aantal halffabrikaten als beslagen, degen en kapsel voor te bereiden. Hiervoor ontvangt u van hen een checklist. Het is van belang dat in uw banketbakkerij tijdens de training geen productie plaats vindt.  De deelnemers ontvangen na afloop een certificaat.

Trainers
Deze training wordt gegeven door twee trainers van Beko Advies.

Investering

U ontvangt een offerte op maat van ons na een (telefonisch) intakegesprek. 

Voorwaarden
In verband met de opzet van de training hanteren wij een maximum van 25 deelnemers per avond. Minimum aantal deelnemers per training is 15 personen. Andere groepsgrootte in overleg. Het is ook mogelijk om de training samen met een collega-onderneming te organiseren.

Annulering
Bij annulering binnen twee weken voor de trainingsdatum zijn wij genoodzaakt 25% van het bedrag in de offerte in rekening te brengen. Bij annulering binnen één week voor de trainingsdatum wordt 50% van het offertebedrag in rekening gebracht.

Meer informatie
KLIK HIER om meer informatie aan te vragen.